translation missing: sv.general.accessibility.skip_to_content
Section

VÄLKOMMEN TILL VÅR VALLABOD

VALLABODEN

Vi har stora planer för denna och har precis börjat att bygga upp den. Hade det varit en fysisk vallabod kunde vi sagt att vi enbart hunnit lägga grunden. Men vi ska arbeta på så snabbt vi kan och bygga vidare detta till att innehålla det mesta inom skidvård och vallning.

Det finns oändligt mycket man kan säga om skidvalla. Vi är även medvetna om att det finns fler vallaexperter och fler olika åsikter om hur vallning och underhåll av skidor ska gå till än det finns vallaburkar på vårt lager...

Vi påstår inte att de guider vi skriver ner här är de bästa eller de mest rätta - men det är en mycket bra grund som passar för de flesta.

LÄNGDAVDELNINGEN

Du får vila sen!

Gundes bevingade ord när han peppade bakom Torgny Mogren under OS i Calgary 1988.

Här samlar vi all vår kunskap inom längdskidor.

100% handmade soap bar

ALPINAVDELNINGEN

Hä löns int´ förklar´ för den som int´ begrip

Ingemar Stenmark till reportern under den klassiska intervjun.

Här samlar vi all vår kunskap inom alpina skidor.

STÅLKANTER

Hur slipar man sina stålkanter på bästa sätt?

Att slipa stålkanter innebär numera inte att man tar en fil ur verktygslådan och går på ytterkanten. Nej, nu är det en hel vetenskap med många olika specialiserade verktyg. Dessutom ska stålkanten slipas på två sidor - både på belagskanten (undersidan av skidan) samt på sidokanten (stålkanten som blir på skidans yttersidor) Stålkanten slipas även i olika vinklar beroende på hur skidan ska användas och av vem.

Allt om stålkanter i denna guide.

meet the founder

"Vägen till toppen börjar i källaren!"

"Skidåkning på riktigt vallade skidor, med bra glid och bergfäste är en njutning"

"Vi är övertygade om att den begränsade tid du avsätter på att underhålla dina skidor är välinvesterad tid för en härlig skidupplevelse"