Välkommen - Sidecut - Skidvalla.se

Välkommen - Sidecut

Visa alla Sidecut-produkter

Sidecut föddes från början i en avancerad precisionsmaskinfabrik i Waterloo, Ontario. Grundare Chris Hillier, son till en ingenjör, gick till sin far med en idé att utforma några verktyg för att underhålla skidor. Hillier tillbringade sommarnätterna 1992 med att tillverka delar på sina familjs CNC-maskiner. Sidecut blev grundat.

Strax efter att Chris flyttade till Invermere, BC för att påbörja de formativa åren av en berömd 25-årig coachingkarriär, under vilken tid han samtidigt började sälja sina nya verktyg till västra kanadensiska skidklubbar och tränare. Sidecut föddes.

1995 flyttade Sidecut till skidmeckat - Whistler, BC. År för år utökade Sidecut sitt produktsortiment och blev ett känt namn bland en nischgrupp med tävlingsskidåkare i väst. Det dröjde inte länge innan namnet Sidecut blev synonymt med skidverktygen av högsta kvalitet.

Under de kommande 20 åren var Chris passionerat tillägnad de idrottare och tränare han tränade och utbildade. Samtidigt inledde han en strävan att förfina och odla sitt sortiment av tuningprodukter. Chris tillbringade två decennier med att coacha elitidrottare i Europa, Skandinavien och södra halvklotet. Under den här tiden lärde sig Chris av några av de bästa och katalogiserade sina idéer.

Snabbspolning fram till 2013 - Hillier tog en paus från virvelvinden, världsomspännande 100 000+ mil per år i global resestil för att återvända till sina rötter i Whistler och fokusera enbart på sitt företag. Genom att vara en coachingutbildare var det vettigt för honom att inte bara producera de bästa tuningverktygen i branschen utan också att lära människor hur man använder dem. Under denna period föddes Sidecuts tuning-workshops. Hillier började besöka lokala skidklubbar. Genom rekommendationer från mun till mun sprids nyheterna om hans workshops snabbt och han erbjöd snart workshops så långt öst som Newfoundland. "Old school marketing" kallade han det.

Sidecut-workshops har spridit sig genom Kanadas skidåkare och expanderar globalt. Hillier har nyligen satt ihop ett smart team av experter som har presenterat Sidecut som ett nytt varumärke i global skala. Grundarens ursprungliga vision att designa de högkvalitativa tuningverktygen och ge den kunskap som snösportsentusiaster behöver för att nå sin maximala potential förblir intakt.

Föregående artikel Välkommen - Fischer
Nästa artikel Välkommen - Toko