Ny leverantör - ScanGlide

Ny leverantör - ScanGlide

Visa alla ScanGlide-produkter

ScanGlides historia startade 2012 när de blev medvetna om hur skadliga fluorkarboner i vallaprodukterna är. De stod då i ett vallahus där rök från appliceringen av pulverprodukter fyllde rummet.

Vid den tiden var fokusen på detta med fluorvallor inte så stor, men de var övertygade om att det inte var bra för dem som hade jobbat med detta, eller för naturen. Samtidigt hörde de rykten om att många som gjorde det här jobbet inte kände sig så bra efter ett tag i en dimmig vallabod.

Utmaningen för ScanGlide var att kunna bygga en miljövänlig produkt som kunde mäta sig med fluor. Just fluor var utan tvekan vad som fungerade bäst och trots att det var skadligt valde de allra flesta - både elitåkare och föräldrar som vallade skidorna till sina hoppfulla barn - att använda detta.

Under två år undersökte ScanGlide detta, och efter mycket försök och fel kom de fram med receptet de använder i Nanoglider MT, CT, XCT, XR och Topping. Resultatet är fantastiskt! Många har testat dessa och svaret är entydigt; De märker ingen skillnad mellan valla från ScanGlide jämfört med andra produkter som innehåller giftiga fluorkolväten.

År 2017 kände ScanGlide sig helt övertygade om att lansera sina vallor i elitklassen. Vi är helt övertygade om att med ScanGlides produkter kommer alla som vallar skidor att uppleva en ny vallavardag!

Till ScanGlides hemsida

Nästa artikel Ny leverantör - SKIMAN