Välkommen - ScanGlide - Skidvalla.se

Välkommen - ScanGlide

Visa alla ScanGlide-produkter

ScanGlides historia startade 2012 när de blev medvetna om hur skadliga fluorkarboner i vallaprodukterna är. De stod då i ett vallahus där rök från appliceringen av pulverprodukter fyllde rummet.

Vid den tiden var fokusen på detta med fluorvallor inte så stor, men grundarna av ScanGlide var övertygade om att det inte var bra för dem som jobbar med vallning av skidor, eller för naturen. Samtidigt hörde de rykten om att många som jobbade med att valla skidor inte kände sig så bra efter ett tag i en dimmig vallabod.

Utmaningen för ScanGlide var att bygga en miljövänlig produkt som kunde mäta sig med fluor. Just fluor var utan tvekan vad som fungerade bäst och trots att det var skadligt valde de allra flesta - både elitåkare och föräldrar som vallade skidorna till sina barn - att använda detta.

Under två års efterforskande, försök och fel kom de fram med receptet de använder i Nanoglider MT, CT, XCT, XR och Topping. Resultatet är fantastiskt! Många har testat dessa och svaret är entydigt; De märker ingen skillnad mellan valla från ScanGlide jämfört med andra produkter som innehåller giftiga fluorkolväten.

År 2017 kände ScanGlide sig helt övertygade om att lansera sina vallor till även elitklassen. Med ScanGlides produkter upplever alla som vallar skidor en ny vallavardag.

Till ScanGlides hemsida

Föregående artikel Välkommen - Toko
Nästa artikel Välkommen - SKIMAN