Välkommen - Carrot - Skidvalla.se

Välkommen - Carrot

Visa alla Carrot-produkter

Comax grundades under efterkrigstiden på initiativ av Presiese Carlo Codega som ett företag för produktion av saxar och skärverktyg. Verksamheten, som nu tagits över av grundarens arvingar fortsätter att utvecklas och leva vidare.

Passionen för vintersport och alpin skidåkning på elitnivå gjorde det att Massimo Codega och hans söner Carlo och Ivan utvecklade en sidokantslip som är enkel att använda, fulländad i funktion och smidig till form och storlek. År 2008 föddes idén att designa och utveckla en tekniskt avancerad slip för stålkanter. Arbetet med kontinuerlig forskning, experimenterande, samarbete med forskare och branschfolk, har lett till att Comax utvecklade Carrot som sedan 2011 finns tillgänglig med sina produkter på marknaden.

"We sharpened blades for 60 years. Our long history of scissors producer has never stopped challenging the future. Our innovation is intuition, continuous research and experimentation, union of cutting-edge technologies, manual knowledge and... passion for skiing!"

Carrots vallor är framtagna av deras kemist Luciano som har många års erfarenhet hos andra vallatillverkare. Målet med Carrot var och är en valla som har minimal friktion under lång tid, något som Luciano har lyckats med. De slittester som är gjorda visar att vallan stannar på skidan under åtskilliga mil längdåkning eller flera dagar i pisten. Den lämpar sig därmed för alla discipliner på snö.
Sammansättningen i vallorna har bla tre olika waxer för att få både en välmående skida och ett utomordentligt glid. Man finner mer än dubbelt så många ingredienser i Carrot än hos konkurrenterna.
Det man inte finner i Carrot är fluor, något som togs bort för tre år sedan för att kunna producera och leverera en valla med likvärdigt glid som högfluorsvallorna den dagen fluorförbudet är ett faktum. Vi kan stolt säga att arbetet haft mycket gott utfall.
Carrots flytande vallor ska ses som ett flytande wax och kan användas utan hårt paraffin eller med hårt paraffin. I båda fallen får man en välmående skida pga den höga mängden vax. Vill man uppnå det lilla extra skall man använda det flytande vaxet underst och sedan smälta på hårt paraffin. Oavsett vilken metod man föredrar bör Carrots vallor få härda ordentligt i kyla när de torkat innan man sicklar och borstar noga, gärna med rotoborste.
Alla Carrots vallor är miljömärkta enligt EU.
Läs gärna mer om Carrots produkter på carrot.ski eller tjalpine.se

Ett tips, när ni läser på om Carrots valla. De anger vallornas temperaturspann efter snötemperaturen, inte lufttemperaturen som de flesta andra vallor gör. Det gör t.ex. att deras varma vallor går ifrån 0 till -8 grader. Snö kan ju inte vara varmare än noll grader, då smälter den

Föregående artikel Välkommen - SWIX
Nästa artikel Välkommen - START