Välkommen - Carrot by Comax - Skidvalla.se

Välkommen - Carrot by Comax

Visa alla Carrot-produkter

Comax grundades under efterkrigstiden på initiativ av Presiese Carlo Codega som ett företag för produktion av saxar och skärverktyg. Verksamheten, som nu tagits över av grundarens arvingar fortsätter att utvecklas och leva vidare.

Passionen för vintersport och alpin skidåkning på elitnivå gjorde det att Massimo Codega och hans söner Carlo och Ivan utvecklade en sidokantslip som är enkel att använda, fulländad i funktion och smidig till form och storlek. År 2008 föddes idén att designa och utveckla en tekniskt avancerad slip för stålkanter. Arbetet med kontinuerliga forskningen, experimenterande, samarbete med forskare och branschfolk, har lett till att Comax utvecklade Carrot som sedan 2011 finns tillgänglig med sina produkter på marknaden.

"We sharpened blades for 60 years. Our long history of scissors producer has never stopped challenging the future. Our innovation is intuition, continuous research and experimentation, union of cutting-edge technologies, manual knowledge and... passion for skiing!"

Ett tips, när ni läser på om Carrots valla. De anger vallornas temperaturspann efter snötemperaturen, inte lufttemperaturen som de flesta andra vallor gör. Det gör t.ex. att deras varma vallor går ifrån 0 till -8 grader. Snö kan ju inte vara varmare än noll grader, då smälter den

Edellinen artikkeli Välkommen - SWIX
Seuraava artikkeli Välkommen - START